Stagewerkt volgt stagebegeleider (deel 2)

Een nieuwsgierige stagiair die overal voor open staat, kan veel leren tijdens een stage. Zeker als de stagebegeleider gebruik maakt van die eigenschappen. Stagebegeleider Jerry Croes laat zien hoe hij dit doet. Deel twee van onze serie over de stage van Roel Veerbeek bij Flavius Assurantiën en Financiën.

Nieuwsgierig

Stagiair Roel Veerbeek

‘Roel scant wat af de laatste tijd. De conversie van verzekeringen, pensioenen en hypotheken naar een nieuw computersysteem is nog veel werk. Onze financial planner helpt hem daarbij, en het gaat eigenlijk allemaal voorspoedig. Andere collega’s vinden het niet fijn de hele dag met deze klus bezig te zijn. Roel heeft er geen problemen mee.  Het is een nieuwsgierige jongen, die overal voor open staat.’

Voetballers inschrijven

‘Maar een andere job is nog leuker voor hem. Eredivisieclub NEC gaat per 1 januari 2013 al zijn auto’s bij ons verzekeren. In december krijgen ze een geheel nieuw wagenpark. Roel heeft alle voetballers van NEC bij ons ingeschreven. Helemaal zelfstandig heeft hij verzekeringspolissen voor hen gemaakt en in het computersysteem ingevoerd. Als je dat in dit stadium al kunt, is dat heel waardevol voor je stage.’

Powerpoint en Prezi

‘Roel heeft mij zelf ontzettend geholpen door het maken van een presentatie. Samen met een Nijmeegs advocatenkantoor, een arbodienst en een bureau voor mediation hebben we onlangs een avond georganiseerd voor de transport- en logistieke sector in onze regio.’

“Roel heeft de presentatie gemaakt in PowerPoint, en dat scheelde mij veel tijd. Bovendien heeft hij zich hierdoor ook in deze problematiek kunnen verdiepen. Natuurlijk is hij daarna ook meegegaan naar de bijeenkomst.”

‘Hoog ziekteverzuim is in deze sector een hot item. Door het hoge verzuim en de grotere instroom in de WIA dan verwacht, zijn sommige private verzekeraars inmiddels gestopt met het aanbieden van verzekeringen op dit gebied. Omdat het hen te veel kost. Op zo’n bijeenkomst praten we over deze problematiek. Inmiddels heb ik hem ook gevraagd zich te verdiepen in een andere presentatietechniek, Prezi.’

Rijbewijs

‘Eigenlijk verloopt Roels stage tot nu toe vlekkeloos. Hij is tussendoor ook weer aan het studeren voor het Wft-examen. En vandaag is hij er niet omdat hij af moet rijden voor zijn rijbewijs. Want ook daarvoor moet ruimte zijn tijdens een stage, vind ik.’

Lees ook deel 1 van deze serie: Start van de stage
Lees ook deel 3 van deze serie: Zorg dat uw stagiair goed in zijn vel zit.
Lees ook deel 4 van deze serie: Leren door zelf na te denken.

Benieuwd naar wat voor een taken u uw stagiair kunt geven? Bekijk hier het takenoverzicht en de praktijkopdrachten per opleiding.

Laat een reactie achter