Svedex BV Beste leerbedrijf 2014 van ECABO

Svedex BV uit Varsseveld is het Beste leerbedrijf 2014 van kenniscentrum ECABO. Het kenniscentrum schrijft jaarlijks onder ruim 40.000 leerbedrijven de verkiezing uit. Daarnaast sleept Kees Smits – werkzaam bij KPN International in Den Haag – de prijs voor Beste praktijkopleider 2014 in de wacht.

Kees Smits - Svedex

“Svedex neemt jong talent serieus. Als het om opleiden gaat, staat bij Svedex de leerling centraal.”, zegt juryvoorzitter en ECABO-manager Vincent van Baaijen. De vakjury, met vertegenwoordigers uit bedrijfsleven en onderwijs, vindt dat Svedex veel aandacht geeft aan het opleiden van praktijkopleiders. Binnen het personeelsbeleid wordt specifiek gekeken naar de functie van de praktijkopleider, de ruimte en de ondersteuning die de opleider krijgt. Van Baaijen: “Svedex heeft al deze zaken uitstekend voor elkaar. Daarnaast heeft de jury tijdens de rondleiding in de fabriek zelf het resultaat gezien van de werkzaamheden van de ICT stagiair. Het was een plezier om te zien hoe de stagiair met passie en trots deze resultaten presenteerde.”

Overige sectorwinnaars

Svedex BV was al winnaar in de sector ICT en Media. In de finale nam het bedrijf het op tegen de zes andere sectorwinnaars van ECABO. Dat zijn:

  • ING Bank Deventer – Banken, Verzekeraars en Financieel intermediairs
  • UMC Utrecht – Pazio – Commerciële beroepen
  • Eigenhuis Keuken Groep, Amersfoort – Financieel-administratieve beroepen
  • B&C Raamdecoratie/Trendiy BV, Nunspeet – Secretariële beroepen
  • Kadaster, Groningen – Juridische beroepen
  • Rijksmuseum Amsterdam – Orde & Veiligheid

Beste praktijkopleider

Daarnaast is Kees Smits de Beste Praktijkopleider 2014. Smits nam het in de finale op tegen Jeffrey van Beek van Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs in Apeldoorn en Carien de Ceuster van Perfetti van Melle BLX BV in Breda. Van Baaijen: “Kees Smits is een betrokken en deskundige praktijkopleider die vertrouwen en kwaliteit brengt. Hij zet de stagiair aan het stuur.”

Overige finalisten

De overige finalisten voor de titel Praktijkopleider van het jaar waren:

  • Femke van Harselaar van Willems Salesmanagement in Lochem
  • Sander van der Meeren van Stedelijk Gymnasium Breda
  • Saskia Koerselman van Koerselman Advocaten in Zoetermeer
  • Willem Brink van Syntus in Deventer

Onderwijsproject

ECABO organiseert de verkiezing jaarlijks om goede leerbedrijven en praktijkopleiders in het zonnetje te zetten. Er is een prijs voor het beste leerbedrijf en een prijs voor de beste praktijkopleider. Zij krijgen zo extra erkenning voor hun inspanningen om het leren in de praktijk naar een hoger plan te tillen. De winnaars krijgen ieder een geldbedrag van 2.500 euro. Dit bedrag is bestemd voor een maatschappelijk relevant onderwijsproject.

Laat een reactie achter