Stagelopen bij de gemeente Zeist

Bart Pels stagiair gemeente Zeist

Bart Pels is derde jaars HBO student ‘Integrale Veiligheidskunde’ en loopt een half jaar stage bij de gemeente Zeist, waarvan 4 dagen stage per week en 1 dag school.   “Als stagiair van de afdeling Wijkzaken & Veiligheid hou ik mij bezig met vele verschillende thema’s rondom veiligheid. Zo heb ik één hoofdopdracht die de rode draad zal zijn tijdens mijn stageperiode. Daarnaast zijn er … Lees verder

Praktijkopleider van het jaar over stagebegeleiden

Praktijkopleider van het jaar Marieke Langemeyer

Marieke Langemeyer is Praktijkopleider van het Jaar 2013 en vertelt over haar ervaringen met het begeleiden van stagiairs. Marieke werkt als senior consultant bij het Kenniscentrum van de Militaire geestelijke gezondheidszorg bij Defensie in Utrecht.  Gedoe met mbo-leerlingen? “De eerste mbo-stagiair van een secretariële opleiding die ik begeleidde, was een lot uit de loterij. Het liep allemaal vanzelf. Hoezo hebben mensen het altijd over gedoe met mbo-leerlingen? … Lees verder

Op stage valt bij secretaresse-in-spe vaak het kwartje

Natasja van Duijn

“Wat voor beeld hebben jongeren van het secretaressevak? Het antwoord is simpel: meestal een verkeerd beeld. Ze denken overdreven gezegd aan iemand die met een leuk jurkje en hoge hakken in een kantoor rond trippelt en wat dingen regelt hier en daar.

Help, we zoeken een stagiair

Marielle den Ridder

“Oké, nu is onze organisatie officieel stagebedrijf. Maar hoe komen we aan een goede leerling?’ Die vraag krijg ik vaak als ik net een bedrijf erkend heb voor een bepaalde mbo-opleiding.

“Stage, een prima reality check”

Conny Zuidema

“Het is rond lunchtijd en de stagiaire heeft nog niets van zich laten horen. Ik ben ongerust. Er is niets ingesproken op mijn voicemail en in mijn mailbox verschijnt geen mail van haar. Gelukkig reageert ze rond lunchtijd op mijn voicemailbericht. Ze is ziek en blijft thuis.